Upozornění: Od 2. září do 8. září bude naše provozovna uzavřena z důvodu rekonstrukce. Děkujeme za pochopení.

Recept na letní závitky a nejlepší kombinace pro tento pokrm

Letní závitky, známé také jako "nem cuon" nebo "goi cuon", patří mezi nejoblíbenější vietnamské pokrmy. Jsou lehké, osvěžující a nabízejí neomezené možnosti kombinací ingrediencí. Ať už jste fanouškem mořských plodů, masa, nebo zeleniny, vždy najdete variantu, která vás nadchne.

Logo na fotky (55)

Jak připravit letní závitky

Příprava ingrediencí
Nakrájejte suroviny na tenké plátky nebo nudličky. Můžete použít krevety, vepřové, hovězí maso, tofu, různé druhy zeleniny (mrkev, okurka, salát), bylinky (máta, koriandr) a rýžové nudle.

Namáčení rýžových papírů
Rýžové papíry namáčejte v teplé vodě, dokud nejsou měkké a poddajné. Stačí několik vteřin.

Balíme závitky
Položte namočený rýžový papír na čistou plochu. Umístěte ingredience doprostřed, přehněte spodní část papíru přes náplň, pak boční strany a nakonec pevně zarolujte.

Skvělé kombinace k vyzkoušení

Krevety s vepřovým
Tento klasický mix nabízí skvělou kombinaci chutí. Použijte krevety, tenké plátky vepřového masa, rýžové nudle, salát a bylinky.

Logo na fotky (56)

Hovězí
Tenké plátky grilovaného hovězího masa, čerstvé bylinky a křupavá zelenina. Skvělá varianta pro milovníky masa.

Logo na fotky (49)

Vepřová ouška s listy
Pro ty, kdo hledají autentickou vietnamskou chuť, je kombinace vepřových oušek s čerstvými listy skvělou volbou. Přidejte rýžové nudle a bylinky.

Logo na fotky (45)

S banh xeo
Tradiční vietnamská omeleta (banh xeo) nakrájená na tenké proužky, s přidáním čerstvých bylinek a zeleniny.

Logo na fotky (46)

Tajemství úspěchu letních závitků

Čerstvé suroviny
Kvalitní a čerstvé suroviny jsou základem každého letního závitku. Nakupujte zeleninu a bylinky čerstvé, ideálně na trhu nebo ve specializovaných obchodech.

Správné namáčení rýžového papíru
Nechte rýžový papír namáčet pouze krátce, aby nebyl příliš měkký a snadno se neprotrhl.

Dipy a omáčky
Tradiční vietnamská omáčka nuoc cham, vyrobená z rybí omáčky, cukru, limetkové šťávy, česneku a chilli, je nepostradatelná. Skvělou volbou je také arašídová omáčka.

Logo na fotky (44)

Letní závitky jsou nejen chutné, ale také zdravé a výživné. Jsou ideální jako lehký oběd, večeře nebo předkrm. Ať už je připravujete pro sebe nebo pro přátele, určitě sklidíte úspěch.

Navštivte Sapu v Praze
Chcete-li zažít autentickou vietnamskou kuchyni a kulturu, navštivte obchodní centrum Sapa v Praze. Tento "malý Vietnam" nabízí širokou škálu vietnamských produktů, restaurací a kulturních zážitků. Během vaší návštěvy můžete ochutnat tradiční pokrmy, navštívit buddhistický chrám a prozkoumat exotické trhy. Naše tříhodinové prohlídky vás provedou všemi zákoutími tohoto fascinujícího místa a zakončí autentickým vietnamským obědem.